Ταυτότητα Συλλόγου

Τον Απρίλιο του 1996 μια 29μελής ομάδα ενεργών αιμοδοτών απετέλεσε τον πυρή¬να ίδρυσης του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Μυτιλήνης με σκοπό να συνδράμει στην επίλυση του οξύτατου προβλήματος που αντιμετώπιζαν οι θαλασσαιμικοί της Λέσβου και το οικογενειακό τους περιβάλλον από την έλλειψη του απαραίτητου για τη ζωή τους αίματος.

Η προσπάθεια επέτυχε απόλυτα! Ταχύτατα τις τάξεις του πύκνωσαν πολλά άτομα από την πόλη και τα περίχωρά της, αλλά και άλλα από τα χωριά της Λέσβου, που ευαισθητοποιήθηκαν από το κάλεσμα ανθρωπιάς που τους έγινε, με αποτέλεσμα τα μέλη του Συλλόγου να υπερβαίνουν σήμερα τις 3.500.

Διενεργεί τέσσερις τριήμερες αιμοδοσίες κατ’ έτος και καταθέτει στο Γ. Ν. Μυτιλήνης « ΒΟΣΤΑΝΕΙΟ» κατά μέσο όρο περί τις 1200 – 1500 μονάδες αίματος, οι οποίες διατίθενται, πέραν της προαναφερθείσας περίπτωσης, για την κάλυψη των αναγκών χρονίως πασχόντων ατόμων και συμπολιτών μας που υποβάλονται σε εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς.

Το 2002 επεκτάθηκε στη δωρεά οργάνων σώματος, μυελού των οστών και ομφα¬λοπλακουντιακού αίματος. Διοργάνωσε και διοργανώνει ενημερωτικές ημερίδες για το κοινό πάνω στα αντικείμενά του. Το 2003 διοργάνωσε μια απ΄ τις καλύτε¬ρες αμφικτιονίες των Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών Ελλάδας. Επίσης εξέχουσα δράση του Συλλόγου, είναι η επίσκεψη στην Κων/πόλη το 2008 και η εθελοντική αιμοδοσία στο γηροκομείο του Μπαλουκλί, για της ανάγκες των εναπομείναντων Ελλήνων γερόντων που ζούν εκεί.

Έχει εκδόσει έντυπα ενημερωτικά για τους πολίτες και ειδικά για τα σχολεία, αφού δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην ενημέρωση των μαθητών όλων των βαθμίδων του νησιού. Είναι μέλος της Π.Ο.Σ.Ε.Α. (Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών) και έχει και τμήμα νεολαίας μέλος της Π.Ε.Ν.Ε.Α. (Πανελλήνια Επιτροπή Νεολαίας Εθελοντών Αιμοδοτών).

Για τη δράση του αυτή τιμήθηκε δύο φορές από την Προεδρία της Δημοκρατίας και άλλους φορείς. Απώτερος στόχος, σε συνεργασία με τους συναφείς συλλόγους και ομάδες του νησιού, η αυτάρκεια της Λέσβου σε εθελοντικά προσφερόμενο αίμα.[PageFlipBook_Lite]